Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Αιτήματα για κατασχέσεις καταθέσεων ακόμα και για οφειλές 5 ευρώ

  • 231
     



trapeza1.jpg

Μαζικά αιτήματα για κατασχέσεις καταθέσεων δέχονται οι τράπεζες, που ψάχνουν τρόπους να «φρενάρουν» δημόσιο και δήμους.
Στόχος είναι να μπει ένα όριο, για παράδειγμα 50 ευρώ, κάτω από το οποίο δεν θα διεκπεραιώνονται. παρόμοια αιτήματα, τα οποία δεν δημιουργούν κάποιο δημοσιονομικό όφελος για τα κρατικά ταμεία.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι τράπεζες καλούνται καθημερινά να διεκπεραιώνουν παρόμοια αιτήματα, φθάνοντας συνολικά από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Αύγουστο τις… 80.000.
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, εκτός από το δημόσιο και οι δήμοι έχουν μπει στο χορό των κατασχέσεων και αποστέλλουν κατασχετήρια για οφειλές από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόστιμα για εκπρόθεσμες πληρωμές κλήσεων ή ακόμα και οφειλές για τέλη της τάξης των 3 ευρώ, όπως το τέλος Νεκροταφείου.
Οι τραπεζίτες, φοβούνται ότι αν δεν υπάρξει παρέμβαση, πολλοί καταθέτες μπορεί να οδηγηθούν σε αναλήψεις ακόμα και των λιγοστών καταθέσεων που έχουν σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή λογαριασμούς μισθοδοσίας, ώστε να αποφύγουν την κατάσχεση για κάποια μικρή οφειλή που μπορεί να έχουν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κατασχέσεις ποσών από τους καταθετικούς λογαριασμούς για χρέη και οφειλές προς το Δημόσιο αναμένεται να αυξηθούν το προσεχές διάστημα με τη θεσμοθέτηση από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών της πρακτικής της ηλεκτρονικής κατάσχεσης.
Με την ηλεκτρονική κατάσχεση, θα μπορεί εκτός από την άμεση πληροφορία, την οποία έχει ήδη στη διάθεσή του να μπορεί να επιδίδει και ηλεκτρονικά το αίτημα της κατάσχεσης αντί της επίδοσης με κλητήρα, που γίνεται σήμερα, επισπεύδοντας τη διαδικασία και μειώνοντας τη γραφειοκρατία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακατάσχετο της μισθοδοσίας και της σύνταξης ισχύει μόνο για οφειλές προς το Δημόσιο και όχι για άλλους φορείς στους οποίους μπορεί κάποιος να έχει οφειλές.

5 hot τροφές εξαφανίζουν το λίπος στην κοιλιά

Βγάλε από τη διατροφή σου τη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και συμπεριέλαβε τις παρακάτω 5 τροφές που εξαφανίζουν το λίπος της κοιλιάς...

Βρώμη
Μην παραλείπεις τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά το πρωϊνό, νομίζοντας ότι έτσι θα χάσεις κιλά. Τρώγοντας ένα υγιεινό πρωινό, ενεργοποιείς τον μεταβολισμό σου, ρυθμίζεις τα επίπεδα του σακχάρου και παίρνεις ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα σου. Η πλούσια σε φυτικές ίνες βρώμη, αποτελεί ιδανική επιλογή γιατί σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη, οπότε δεν υποκύπτεις σε ανθυγιεινούς πειρασμούς.

Μύρτιλα
Έρευνες έδειξαν ότι μια διατροφή πλούσια σε βατόμουρα μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση του λίπους της κοιλιάς. Ακόμα κι αν είναι κατεψυγμένα, διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των διατροφικών πλεονεκτημάτων τους.

Αμύγδαλα
Λέγεται ότι τα μονοακόρεστα λίπη είναι ένα μυστικό συστατικό που βοηθά στην καύση του κοιλιακού λίπους.. Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή μονοακόρεστων λιπών και περιορίζουν την όρεξη, δεδομένου ότι είναι μια καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Για ένα διασκεδαστικό στην τακτική αμύγδαλα, δοκιμάστε αυτό το υγιεινό και πλούσιο αμύγδαλο μούρο smoothie μπανάνας γιαούρτι.

Σολομός
Μείωσε τα τηγανητά, τα λιπαρά, τις τροφές που είναι πλούσιες σε θερμίδες, προκειμένου να εξαφανίσεις το κοιλιακό λίπος. Τι καλύτερο λοιπόν από άπαχες πρωτεΐνες όπως τα ψάρια, το τόφου ή το κρέας γαλοπούλας.Θα σου δώσουν ενέργεια και θα κάψεις περισσότερες θερμίδες. Από ψάρι, επέλεξε σολομό ή τόνο, δεδομένου ότι έχουνι τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα και μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ορμονών.

ΜαρούλιΤα πράσινα λαχανικά όπως το μαρούλι, η ρόκα, το σπανάκι, το μπρόκολο και είναι γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα, χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Φτιάξε μια πλούσια σαλάτα για μεσημεριανό και θα σε κρατήσει όλο το απόγευμα. Ή κατανάλωσε μια μικρότερη πριν από το γεύμα και θα διαπιστώσεις ότι θα φας λιγότερο από το κυρίως πιάτο.

Πώς φτιάχνονται τα πατατάκια: Ανατριχιαστικό βίντεο από εργοστάσιο που θα σας κόψει την όρεξη

  • 175
     



Τα πατατάκια αποτελούσαν ανέκαθεν ένα αγαπημένο, αλλά όχι ιδιαίτερα υγιεινό σνακ. Στα πλαίσια έρευνας για τον τρόπο που παράγονται και συσκευάζονται τα διάφορα σνακ, μία Καναδική εταιρεία δημιούργησε το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ που δείχνει ολόκληρη τη διαδικασία από τη φρέσκια πατάτα μέχρι το σακουλάκι.
Η Διεθνής Επιτροπή Κινηματογράφου του Καναδά, παρουσιάζει κατά καιρούς ντοκιμαντέρ που δείχνουν μία διαφορετική πλευρά της καθημερινότητας, εξερευνώντας τις συνθήκες υπό τις οποίες δημιουργούνται πράγματα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.
Σε αυτά τα πλαίσια δημοσίευσε το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Ντον Γουάιτ, το οποίο ακολουθεί τις πατάτες στα διάφορα μηχανήματα μέχρι να φτάσουν στο σακουλάκι σας.
http://www.youtube.com/watch?v=PdyDlMqcRUs

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα.

«Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Συγγνώμη»: Η σπαρακτική ιστορία γονιών που δεν είχαν χρήματα να μεγαλώσουν το παιδί τους!

Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της ...



δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ωσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ' την τσέπη του. Ηταν ένα σημείωμα: «Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της».
Ο άνθρωπος που μου λέει την ιστορία την διηγείται σαν κάτι συνηθισμένο. Ο Στ. Σιφνιός είναι υπεύθυνος της κοινωνικής υπηρεσίας στα Παιδικά Χωριά SOS. «Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν την Εισαγγελία», λέει. «Και ο εισαγγελέας έστειλε το παιδί σ' εμάς».
Ολα αυτά δεν έγιναν σε κάποιο βιβλίο του Ντίκενς. Εγιναν σε μια συνοικία της Αθήνας. Η μαμά της Αννας δεν είναι τρελή. Είναι μια κοπέλα που έχασε τη δουλειά της και πανικοβλήθηκε. Σαν την ιστορία της, υπάρχουν τουλάχιστον πεντακόσιες ακόμη ιστορίες. Σήμερα στην Ελλάδα πεντακόσιοι γονείς είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση, που ζήτησαν στα Παιδικά Χωριά SOS να αφήσουν εκεί το παιδί τους.
«Μέχρι πριν από δύο χρόνια, το 95% των αιτημάτων είχε να κάνει με κακοποίηση. Αποφάσιζε ο εισαγγελέας πως κινδυνεύει το παιδί», λέει στην «Κ» η κοινωνική λειτουργός των Χωριών SOS, Π. Βασταρούχα. «Τώρα τα μισά αιτήματα είναι από γονείς σε απόλυτη φτώχεια. Οκτώ στις δέκα φορές είναι Ελληνες, τις πιο πολλές φορές μονογονεϊκές οικογένειες, συνήθως χωρίς άλλους συγγενείς».
Η κυρία Μαρίνα εδώ και 19 χρόνια είναι μητέρα στα Χωριά SOS. Εκείνη ζει την ιστορία από την άλλη πλευρά. «Το καινούργιο παιδάκι το φέρνει στο σπίτι μας η μαμά του», λέει. «Του δείχνει το κρεβάτι του, του δείχνει το δωμάτιό του, του δείχνει εμένα. Και μετά, «σ' αγαπάω» λέει, και φεύγει. Και το παιδάκι μένει στην πόρτα». Το ακούω στη φωνή της.
Στέκονται και κοιτάζουν
Η κυρία Μαρίνα κάνει προσπάθεια για να συνεχίσει. «Κανένα τους δεν φωνάζει», λέει. «Στέκονται στην πόρτα και κοιτάζουν μέχρι να χαθεί η μαμά τους. Αν είναι αδελφάκια, δύο ή πιο πολλά, εκείνο το βράδυ δεν μπορείς να τα χωρίσεις. Τα βάζεις το καθένα στο κρεβάτι του και δέκα λεπτά μετά γίνονται ένα κουβάρι, μαζεύονται όλα μαζί ξανά, να αγγίζουν το ένα το άλλο».
Κανονικά, τα Χωριά SOS δεν δέχονται παιδιά που η οικογένειά τους είναι απλώς φτωχή. Γι' αυτές τις οικογένειες υπάρχει πρόγραμμα στήριξης στο σπίτι. Αλλά η απόλυτη φτώχεια δεν πάει σχεδόν ποτέ μόνη της. «Ηρθε ένα κοριτσάκι εδώ και νόμιζα πως έχει πρόβλημα. Τριών χρόνων, δεν ήξερε ούτε 15 λέξεις», λέει η κοινωνική λειτουργός. «Το είδαν οι γιατροί και είπαν πως η υγεία του είναι μια χαρά. Ο μπαμπάς του στις λαϊκές, η μαμά του τυφλή, το είχαν εγκαταλείψει το παιδί. Οταν δεν σου μιλάει κανείς, πώς να μάθεις λέξεις;». Η φτώχεια οδηγεί στην παραμέληση, ακόμα και στην κακοποίηση. Κάποιοι άνθρωποι, πριν φτάσει το παιδί τους εκεί, διαλέγουν την άλλη λύση. Οσο ακραία κι αν φαίνεται σ' εμάς.
«Εβγαινα απ' το Χωριό να πάρω γάλα για τα δικά μου τα παιδιά», λέει η κυρία Μαρίνα. «Στην κεντρική πύλη ήταν μια γυναίκα μ' ένα κοριτσάκι. Δεν ήξερε ότι εγώ είμαι μητέρα SOS, δεν με είδε καν. Κρατούσε το παιδί της όρθια και του μιλούσε. «Μη νομίζεις πως η μαμά δεν σ' αγαπάει. Σε λατρεύει η μαμά, αλλά δεν έχει να σου δώσει φαγητό. Αυτοί οι καλοί άνθρωποι εδώ...». Νόμιζε πως θα μπει μέσα, θα βρει κάποιον να αφήσει το παιδάκι και θα φύγει». Η κυρία Μαρίνα κρατάει με το χέρι της το μέτωπό της. Οσα χρόνια κι αν είσαι εδώ, μερικά πράγματα δεν τα συνηθίζεις ποτέ. «Το κρατούσε απ' το χέρι», λέει. «Κι αυτό δεν μιλούσε. Μόνο είχε σηκώσει το κεφαλάκι του και την κοίταζε. Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Εφυγα. Είχα να πάρω γάλα στα δικά μου τα παιδιά».

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης για την εύρεση της οικογένειας της τετράχρονης που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά.

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης για την εύρεση της οικογένειας της τετράχρονης που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2013


Πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης για την εύρεση της οικογένειας της τετράχρονης που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά.

Με αφορμή την εύρεση τετράχρονου ξανθού κοριτσιού σε έρευνα της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Φαρσάλων Λάρισας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοινώνει ότι η μικρή κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Λάρισας, θα μείνει σε σπίτι του Οργανισμού.

Η παρουσία του τετράχρονου ξανθού κοριτσιού στον καταυλισμό καθώς και οι αντιφάσεις στην κατάθεση των «φερόμενων» ως γονέων, κέντρισαν το ενδιαφέρον της αστυνομίας η οποία ζήτησε να πραγματοποιηθεί λήψη βιολογικού δείγματος DNA. Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων προέκυψε ότι δεν πρόκειται για βιολογικό τους παιδί και ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη. Το γεγονός κινητοποίησε το μηχανισμό της Πολιτείας, και έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση το παιδί  αποφασίστηκε να μείνει σε σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέχρι την εύρεση των βιολογικών του γονέων.

Ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία προέβει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κινητοποίηση και ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα εξαφανισμένα και σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά (MCE), Διεθνές Κέντρο για τα εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης παιδιά  (ICMEC)) με στόχο την ενημέρωση για την αναζήτηση των γονέων του τετράχρονου κοριτσιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει την προσπάθεια αναζήτησης της οικογένειας του τετράχρονου κοριτσιού απευθύνοντας έκκληση για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού.



Για περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», Νάταλι Καρακιουλάφη, 210-3306140, 6936-523039


Guild wars 2 October update:Blood and Madness







October 15, 2013

A grim specter lurks in the shadows of the Mad King’s past.
The Bloody Prince is coming to Tyria!

Video

Events

  • THE BLOODY PRINCE EMERGES

    Halloween is drawing near, and Magister Tassi’s instruments are picking up some unusual energy readings. The Mad King isn’t the only one breaking through the barrier between realms—prepare to face the son of Oswald Thorn, Bloody Prince Edrick!
  • MAD REALM DOORS

    Haunted doors are appearing all over Kryta, where brave travelers can dare to
    trick-or-treat!
  • MAD KING’S LABYRINTH

    The Bloody Prince has taken over part of the Mad King’s Labyrinth! He’s controlling the undead armies in the Mad King’s Realm, while his father retains command of the plastic spiders, candy corn elementals, and other festive frights. The Skeletal Lich, Grand High Viscount of Candy Corn, and the Labyrinthine Horror await interlopers.
  • MAD KING’S CLOCKTOWER

    Race against the rising madness in the Mad King’s Clocktower, Tyria’s most maddening jumping puzzle! Can you make it to the top in time?
  • LUNATIC INQUISITION

    Join in player vs. player madness and mayhem with the Lunatic Inquisition, where you’ll play as either a Villager, desperate to survive, or a maniacal Lunatic Courtier. Discover survival tools and hidden secrets within the Labyrinth, and try to survive the night!
  • DEVELOPER LIVESTREAM – OCTOBER 14

    Take a spooky sneak peek at the Blood and Madness release with ArenaNet devs during the preview livestream on our Twitch channel on Monday, October 14 at 12PM PDT.

Rewards

  • Sweet Rewards

    Get yourself some sweet rewards by participating in Blood and Madness content! Complete the Blood and Madness meta achievement to receive a Mini Candy Corn Elemental , and follow the storyline for a Candy Corn node for your home instance!
     
  •  

    Candy Cornucopia

    You can trade Candy Corn for new Halloween items like a Mini Bloody Prince, a 20-slot Halloween Pail, and special crafting items needed for Halloween weapons!
  • Mask of the Night

    Participate in rounds of Mad King Says to prove your ability to obey the maniacal monarch’s whimsies and earn yourself a
    Mask of the Night!
     
  •  

    World vs. World Rewards Update!

    Rank up chests in WvW have been updated to provide additional rewards for WvW players! Each time you gain a rank, you will now receive additional silver from each chest as well as an additional roll for a Masterwork or better item, effectively doubling your chances of getting cool loot every time you gain a rank!

Features

  •  

    Combat Quality of Life Fixes

    With new ground targeting options, improvements to targeting, and a new, optional way to display condition damage numbers, we’re bringing in some great improvements to the way our combat works!
  • Trait and Skill Tooltips

    We have improved the tooltip system for traits and skills. Traits now display numbers, and skill tooltips will show how skills are affected by equipped traits.
     
  •  

    Balance Updates

    We’ve made a balance pass on existing skills and traits with a focus on improving support builds in all parts of the game for all professions.
  • Introducing the First World vs. World Season

    Starting on October 18 and running through December 5, we’ll be hosting the first WvW season! We’ll be splitting up worlds into leagues, and each world within a league will compete against every other world over the course of the season. Not only will you be rewarded for your team’s season-long performance, but you’ll also be rewarded each week that you participate!
     

New Gem Store Items

  • Halloween Weapon Skins

    Stop by a Black Lion Weapons Specialist today to pick up one of five brand-new Halloween weapon skins at the special introductory price of just one Black Lion Claim Ticket! Find Claim Tickets in the Black Lion Chest, and you can visit a Black Lion Weapons Specialist to preview these special new skins!
     
  •  

    Costumed Mini 3-Pack

    Everyone’s favorite trick-or-treating Ghost, Assassin, and Aviator are available as a set of three spooky minis! The minis in this 3-pack can be combined with a Candy Corn Cob in the Mystic Forge to create a Miniature Ghost Carlotta, a well-loved spider from another age in Tyria!

A Guide to Blood and Madness

Want to know how to get started? Check out our spoiler-free mini-guide to this release!

Release Notes for Blood and Madness

Read detailed notes from our developers about
what’s new in this release.

Screenshots

  •  
  •  
  •  
  •  

Wallpaper