Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Νέο κόλπο εισπρακτικών: Συντάσσουν πρακτικά "νέας συμφωνίας" από τις συνομιλίες με τους οφειλέτες -

eispraktikes.jpg

Στην επιβολή προστίμων για καταχρηστικές πρακτικές, έχει προχωρήσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε βάρος έξι εισπρακτικών εταιρειών, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με το έγγραφο, επιβλήθηκε, επίσης, πρόστιμο σε έναν δανειστή και μια εταιρεία, η οποία δεν ήταν εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εταιρειών Ενημέρωσης του άρθρου 7 του ν. 3758/2009.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από αναφορά τού βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά, σχετική με τις παραβάσεις από τις τράπεζες και τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις.
Πρόκειται για αναφορά της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σύμφωνα με την οποία οι εισπρακτικές εταιρείες αφού καταγράφουν τις συνομιλίες με τους οφειλέτες στη συνέχεια συντάσσουν «πρακτικά» τα οποία εμφανίζουν ως απόδειξη νέας συμφωνίας για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμης οφειλής. Παρατίθεται μάλιστα στην αναφορά και παράδειγμα «πρακτικού συμφωνίας», που επικαλούνται εισπρακτικές εταιρείες μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με οφειλέτες.
Μάλιστα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης έχει προειδοποιήσει τα μέλη της να είναι πολύ προσεκτικά στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, με τους υπαλλήλους των Εισπρακτικών Εταιρειών, όταν τηλεφωνικά τους ζητούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, διότι δημιουργούνται πρακτικά που απομαγνητοφωνούνται, αποτυπώνονται σε πρακτικά συμφωνίας και τελικά διεκδικούνται από τις τράπεζες.
Σκορδάς: «Υποχρεωτική η καταγραφή των συνομιλιών»
Όπως, ωστόσο, ο κ. Σκορδάς τονίζει, με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, «οι εταιρείες ενημέρωσης καταγράφουν υποχρεωτικά το περιεχόμενο κάθε τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον οφειλέτη. Το περιεχόμενο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του οφειλέτη, δικαστικώς ή εξωδίκως και διατηρείται από τις εταιρείες υποχρεωτικώς για ένα έτος. Κατά την έναρξη της επικοινωνίας ενημερώνεται ο οφειλέτης για την καταγραφή της συνομιλίας, τη διάρκεια τήρησής της και για το ότι η καταγραφή γίνεται για τη διασφάλιση των δικών του δικαιωμάτων».
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρει ότι οι εταιρείες ενημέρωσης οφείλουν να χορηγούν τα στοιχεία αυτά, εφόσον ζητηθούν, στον οφειλέτη ή και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και αποκαλύπτει ότι στο πλαίσιο αυτό έχει κατατεθεί σημαντικός αριθμός καταγγελιών και διαμαρτυριών που ερευνώνται για τη βασιμότητά τους.
Ανάμεσα στα όσα επισημαίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης είναι ότι με βάση τον νόμο, «ο δανειστής (τράπεζα κλπ) δεν επιτρέπεται να αναθέτει εντολή για ενημέρωση οφειλετών για ληξιπρόθεσμες οφειλές που, μεταξύ άλλων, έχουν υποβληθεί σε ρύθμιση ή διακανονισμό που τηρείται ή έχει παρέλθει ο χρόνος της παραγραφής, ή απορρέουν από καταχρηστικούς γενικούς όρους συναλλαγών που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».
Τι συνιστά αθέμιτη και παραπλανητική πρακτική
Όπως θυμίζει, εξάλλου, το υπουργείο, συνιστά αθέμιτη και παραπλανητική πρακτική των Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών:
- Η κατά την επικοινωνία με τον οφειλέτη, εμφάνιση των υπαλλήλων τους υπό ιδιότητες που δεν διαθέτουν όπως υπαλλήλων των δανειστών, δικηγόρων ή δικαστικών επιμελητών.
- Η άσκηση σωματικής βίας, ψυχολογικής πίεσης περί διακινδύνευσης του επαγγέλματος, των περιουσιακών στοιχείων ή της ζωής του οφειλέτη ή των οικείων του.
- Η επίδειξη προσβλητικής συμπεριφοράς ή η χρήση προσβλητικών εκφράσεων εναντίον του οφειλέτη ή των οικείων του.
Επισημαίνεται ακόμη ότι πριν από κάθε ενέργεια ενημέρωσης, απαιτείται η, από τον δανειστή προς τον οφειλέτη, επιβεβαίωση των οφειλών του με κάθε διαθέσιμο τρόπο και η ταυτοποίηση του οφειλέτη, καθώς και η ενημέρωσή του για τη διαβίβαση των δεδομένων του στην εταιρεία. Η επικοινωνία της Εταιρείας Ενημέρωσης με τον οφειλέτη πρέπει να γίνεται, εντός ευλόγου χρόνου και η συχνότητα οχλήσεων όχι πέραν της μιας ανά δεύτερη ημέρα, ενώ προσδιορίζεται συγκεκριμένο ωράριο για την επικοινωνία με τον οφειλέτη (9.00 με 20.00) που περιορίζεται στις εργάσιμες μόνο μέρες. Η τηλεφωνική επικοινωνία στον χώρο εργασίας του οφειλέτη γίνεται, μόνο εφόσον ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός έχει δηλωθεί ως μοναδικός αριθμός επικοινωνίας από τον τελευταίο.
Ο κ. Σκορδάς ενημερώνει ότι στο αρμόδιο Τμήμα του υπουργείου έχει μέχρι σήμερα κατατεθεί σημαντικός αριθμός καταγγελιών και διαμαρτυριών καταναλωτών και προειδοποιεί ότι σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο που προβλέπεται διπλασιάζεται ενώ μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης να διατάξει προσωρινή διαγραφή της εταιρείας από το Μητρώο και σε περίπτωση νέας υποτροπής ακόμα και οριστική διαγραφή.


περιοδοντίτιδα & ουλίτιδα: αντιμετώπιση με φυσικές μεθόδους


Τι είναι η ουλίτιδα και τι η περιοδοντίτιδα;
Ουλίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων. Σε αυτό το στάδιο τα συμπτώματα περιορίζονται σε:

- έντονο ερυθρό χρώμα των ούλων
- διόγκωση των μεσοδόντιων θηλών
- αιμορραγία κατά το βούρτσισμα
- επίμονη κακοσμία που επανέρχεται λίγο μετά το βούρτσισμα.

Μπορεί να είναι οξεία, όταν εμφανίζεται απότομα και αφορά σε μια μικρή ομάδα δοντιών (εντοπισμένη) ή χρόνια, που διαρκεί περισσότερο χρονικό διάστημα και αφορά σε μεγαλύτερες ομάδες δοντιών (γενικευμένη).

Αν η ουλίτιδα δεν διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα, θα μετεξελιχθεί στο επόμενο στάδιο, την περιοδοντίτιδα. Εδώ τα συμπτώματα γίνονται εντονότερα και σοβαρότερα:

- αιμορραγία των ούλων ακόμα και με ένα απλό δάγκωμα
- υφίζηση (υποχώρηση) των ούλων
- αποκόλληση των ούλων από τα δόντια
- εμφάνιση εξιδρώματος ή πύου ανάμεσα στα δόντια και τα ούλα
- κινητικότητα των δοντιών
- έντονη και ακόμα πιο επίμονη δυσοσμία.

ΑΙΤΙΑ

- μικροβιακή πλάκα
- κακή στοματική υγιεινή (όχι συχνό βούρτσισμα, σπάνια ή καθόλου χρήση οδοντικού νήματος)
- κάπνισμα και κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ και αναψυκτικών
- τραυματική σύγκλειση άνω και κάτω δοντιών
- διαβήτης και ορμονικές διαταραχές
- χρόνια λήψη φαρμάκων
- κληρονομικοί παράγοντες
- συχνή χρήση οδοντογλυφίδας.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ

1) Η μικροβιακή πλάκα εγκαθίσταται ανάμεσα στα δόντια και τα ούλα.
2) Τα μικρόβια μέσω του μεταβολισμού παράγουν τοξίνες, οι οποίες σταδιακά καταστρέφουν τους συνδετικούς ιστούς των ούλων.
3) Τα ούλα αρχίζουν να υποχωρούν, αφήνοντας εκτεθειμένους τους αυχένες των δοντιών.
4) Τα μικρόβια φτάνουν και αρχίζουν να καταστρέφουν το φατνιακό οστό που στηρίζει τα δόντια. (Από εδώ και πέρα η νόσος αρχίζει να γίνεται μη αναστρέψιμη).
5) Αρχίζει η εμφάνιση περιοδοντικών θυλάκων.
6) Οι περιοδοντικοί θύλακοι μεγαλώνουν. Όλο και περισσότερος συνδετικός ιστός νεκρώνεται. Οι ρίζες των δοντιών χάνουν σταδιακά την οστική τους στήριξη. Αρχίζει η κινητικότητά τους.
7) Τελικό στάδιο που χαρακτηρίζεται από έντονες πυώδεις και αιμορραγικές φλεγμονές. Σε αυτό το στάδιο πλέον οποιαδήποτε θεραπεία που να περιλαμβάνει σωτηρία των δοντιών είναι μάλλον ανέφικτη.

Αντιμετώπιση
Τεϊόδεντρο
Το Τεϊόδεντρο φαίνεται να έχει θεαματικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της περιοδοντίτιδας (μεταξύ άλλων).
Πιο συγκεκριμένα:
Σε 60 γρ. χλιαρό νερό, ρίξτε 5 σταγόνες tea tree και 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας ή κανέλας (για καλύτερη γεύση). Κάντε μπουκώματα για 30 δευτερόλεπτα και φτύστε το.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν πρέπει να το καταπιείτε!
Διαβάστε τις χρήσεις και τις ιδιότητες του τεϊόδεντρου

Ω 3 Λιπαρά
Σε έρευνα που είχε γίνει από μια ομάδα Ισραηλινών επιστημμόνων, παρατηρήθηκε οτι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ωμέγα 3, μειώνει σε μεγάλο ποσοστό τις πιθανότητες προσβολής από περιοδοντίτιδα αλλά και την εξέλιξη της ήδη υπάρχουσας.
Πλούσεις τροφές σε ωμέγα 3 είναι:
ξηροί καρποί-πχ τα καρύδια, τα αμύγδαλα, ηλιόσποροι κ.α. (εκτός από φυστίκια κάσιους)
ψάρια και ειδικότερα τα λιπαρά (γαύρος, σαρδέλλες, σκουμπρί, σολομός, πέστροφα, μπακαλιάρος, τόνος, γλώσσα κλπ)
θαλασσινά (αστακός καβούρια,, μύδια, καλαμάρια, γαρίδες, κλπ)
σπανάκι και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
ελαιόλαδο
ηλιέλαια και μαργαρίνες (καλό είναι να χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο όπου είναι δυνατόν)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Το συγκινητικό βίντεο για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του κόσμου!

Το γύρο του κόσμου κάνει ενα βίντεο με τον τίτλο “To be Greek” και υπενθυμίζει στον Έλληνα το μεγαλείο αυτής της ένδοξης χώρας που μένει ανεξίτηλο στο χρόνο. -


http://vimeo.com/56673130

Φάρμακα μόνο για έχοντες. Θα πληρώνουμε τη διαφορά στις τιμές ...

farmaka1.jpg

Αλλάζει από Δευτέρα ο τρόπος υπολογισμού συμμετοχής στα φάρμακα των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς η διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου πλέον τον ασφαλισμένο.
Έως σήμερα οι ασφαλισμένοι πλήρωναν δύο συμμετοχές εφόσον το σκεύασμα που επέλεγαν είχε τιμή υψηλότερη από την ασφαλιστική τιμή. Δηλαδή εάν η λιανική τιμή τού φαρμάκου ήταν ίδια µε την ασφαλιστική τιμή, τότε ο ασθενής πλήρωνε τη συμμετοχή του, που είναι 25%, εάν όμως επέλεγε ακριβότερο φάρμακο τότε πλήρωνε τη συμμετοχή του, 25% και επιπλέον το 50% της διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής και το υπόλοιπο 50% κατέβαλλε ο ΕΟΠΥΥ.
Από τη Δευτέρα, όμως, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ- ασφαλισμένων της επιπλέον διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το 100% της διαφοράς.
Η απόφαση δεν αφορά τα πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να καταβάλλει το 50% της διαφοράς.
«Ασθενείς δύο ταχυτήτων»
Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει προκαλέσει ο νέος τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής στα φάρμακα, με τον ΙΣΑ να κάνει λόγο για ασθενείς δύο ταχυτήτων.
«Ουσιαστικά οδηγούμαστε στον διπλασιασμό της συμμετοχής του ασθενή σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων που αφορούν στις παθήσεις με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Πρόκειται για μία ακόμα δυσβάσταχτη και απαράδεκτη επιβάρυνση του ασθενή ο οποίος έχει φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών του», υπογραμμίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή με μεγάλη προχειρότητα και χωρίς την επαρκή επεξεργασία.
«Ο ασθενής θα βρεθεί στο δίλημμα να επιλέξει είτε το φθηνό φάρμακο είτε να πληρώσει από την τσέπη του το πρωτότυπο. Η αλλαγή της αγωγής μπροστά στον πάγκο του φαρμακείου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε απορρύθμιση της πάθησης», σημειώνει ο ΙΣΑ και επισημαίνει ότι κάθε πρόχειρη και απάνθρωπη πρόσθετη επιβάρυνση του ασθενή οδηγεί σε σοβαρούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Επεισόδια με ένταση και ξύλο στα δημόσια νοσοκομεία

  • 1006
     



nosokomeiakoi_giatroi2_626_355
Τελειωμό δεν έχουν απότι φαίνεται τα επεισόδια στα δημόσια νοσοκομεία. Μέσα σε ένα 24ωρο μετά τις σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίσθηκαν στο νοσοκομείο της… Κέρκυρας τη σκυτάλη πήρε το νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στο προαύλιο του νοσοκομείου κάνοντας τα όλα γυαλιά καρφιά.
Και στις δύο περιπτώσεις θύματα οι ασθενείς αλλά και οι συγγενείς οι οποίοι έντρομοι έτρεχαν να κρυφτούν έντρομοι.
Όλα ξεκίνησαν όταν στο αμφιθέατρο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου γίνονταν μια εκδήλωση και την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου οι οποίοι ζητούσαν μεταξύ άλλων: προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.
Και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση ξαφνικά και από το πουθενά εμφανίσθηκαν περίπου 15 κουκουλοφόροι οι οποίοι χωρίς αιτία και αφορμή άρχισαν να προπηλακίζουν τους γιατρούς το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους δημοσιογράφους.
Μάλιστα δεν δίστασαν να σπάσουν αλλά και να βάψουν τις κάμερες ασφαλείας με μαύρο χρώμα φωνάζοντας »έξω οι κάμερες από το νοσοκομείο».
Έντρομοι οι ασθενείς αλλά και οι συγγενείς τους δεν πίστευαν στα μάτια τους για αυτές τις σκηνές που αντίκρυζαν.
Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να γνωστοποιήσει το γεγονός μέσω του τουίτερ ενώ ενέπλεξε και εργαζόμενους του ΕΣΥ στα επεισόδια.
toy
Ακολούθησε νέο τουίτ διαμαρτυρίας για το πως στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις.
Σε αναβρασμό η Κέρκυρα
Από την άλλη πλευρά στο νοσοκομείο της Κέρκυρας όλα ξεκίνησαν όταν το μεσημέρι της Πέμπτης δύο ελεγκτές τυο ΣΕΥΥΠ μπήκαν στο νοσοκομείο για να πραγματοποιήσουν ελέγχους. Οι παραβρισκόμενοι εργαζόμενοι μαζί με συνδικαλιστές επιχείρησαν να τους αποτρέψουν με συνέπεια να σημειωθεί ένταση και αντεγκλήσεις.
Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι ο έλεγχος επρόκειτο να γίνει όταν το νοσοκομείο παρουσιάζει τραγικές ελλείψεις προσωπικού ενώ ακόμη και μηχανήματα είναι χαλασμένα εδώ και καιρό με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Βρέθηκαν οι γονείς της Μαρίας;

Βρέθηκαν οι γονείς της Μαρίας; – «Μας είπαν ότι το κοριτσάκι μας γεννήθηκε νεκρό, το φέρετρο ήταν άδειο»

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός άντρα που πιστεύει πως η Μαρία που εντοπίστηκε στον καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα, είναι το κοριτσάκι που έφεραν στον κόσμο το 2009 και οι γιατροί τους είπαν πως γεννήθηκε νεκρό. Το φέρετρο όμως ήταν… άδειο και το πτώμα δε βρέθηκε ποτέ! 
 maria
Ένα παράλληλο θρίλερ εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη όπου ζευγάρι εμφανίστηκε στην αστυνομία με βάσιμες υποψίες ότι η μικρή Μαρία που βρέθηκε στον καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα είναι το χαμένο τους παιδί!Το ζευγάρι πιστεύει πως ο «ξανθός άγγελος» που βρέθηκε στον καταυλισμό των τσιγγάνων είναι δικό τους παιδί και ζητούν να γίνει εξέταση DNA. Πιο αναλυτικά, το εν λόγω ζευγάρι έφερε το 2009 στον κόσμο ένα κοριτσάκι στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, οι γιατροί τους είπαν τότε πως το παιδί γεννήθηκε νεκρό και το έθαψαν. Το ζευγάρι μη μπορώντας να πιστέψει τότε τι είχε συμβεί, ζήτησαν να γίνει εκταφή για να δουν το παιδί τους. Τότε βρέθηκαν μπροστά σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη! Το φέρετρο ήταν άδειο! Σύμφωνα με τους ίδιους, το παιδί τους έπεσε θύμα κυκλώματος αρπαγής βρεφών και τώρα ζητούν να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσής τους. Μάλιστα ο πατέρας, που δεν αντίκρυσε ποτέ το παιδί του ούτε ζωντανό, ούτε νεκρό όπως του είχαν πει ότι είναι, πήγε στην αστυνομία και ζήτησε να γίνει αντιπραβολή του DNA για να διαπιστωθεί αν η μικρή Μαρία είναι το δικό του παιδί. Η μαρτυρία του πατέρα πραγματικά συγκλονίζει. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά «Είχαμε υπόνοιες ότι το δικό μας το παιδί είχε πέσει θύμα εμπορίας βρεφών και δεν είχε πεθάνει όπως αρχικά μας είχαν πει. Είχε γίνει εκταφή αλλά δε βρέθηκε ποτέ πτώμα. Και από τότε ψάχνουμε να βρούμε το παιδί μας». Ο ίδιος ισχυρίζεται επίσης ότι το παιδί τους είχε γεννηθεί το 2009 και πως υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία και χαρακτηριστικά τα οποία ερευνά η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και Λάρισας. Ο ίδιος περιγράφοντας τα στοιχεία που ταιριάζουν αναφέρει εκτός από τη χρονολογία γέννησης και το φύλο του παιδιού, τη ξένη καταγωγή, αφού έχει συγγενείς πρώτου βαθμού με καταγωγή από Σκανδιναβία. Μάλιστα και το αγοράκι που έφεραν στη ζωή αργοτερα εχει επίσης πράσινα μάτια. Το ζευγάρι έχει δώσει ήδη δείγμα DNA και περιμένει να γίνει η αντιπαραβολή με αυτό του κοριτσιού. Αν διαπιστωθεί πως είναι αυτό το δικό τους παιδί, το παιδί που τους είπαν πως γεννήθηκε νεκρό αλλά το πτώμα δεν το είδαν ποτέ, τότε θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να πάρουν το παιδί τους. Στην περίπτωση που δεν είναι αυτό το παιδί τους, θα συνεχίσουν να το αναζητούν. 

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=BBUGO2Remeg

Το βίντεο που σόκαρε την τρόικα



12:17Το βίντεο που σόκαρε την τρόικα



  • 3012





Με ένα βίντεο που τα περισσότερα πλάνα του είναι από τη Λέσβο, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης φρόντισε να δείξει στους εκπροσώπους της Τρόικας το υψηλό φρόνημα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος.
Όλες οι λήψεις που εμπεριέχονται είναι από πραγματικά περιστατικά, ενώ έμπνευση της δημιουργίας του βίντεο ανήκει στον ίδιο τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
B7013D2B5639EFD3D5F62D52C58420B7.jpgΑξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους με τον Υπουργό, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι μόλις το παρακολούθησαν, καθώς – όπως τόνισαν – «δε γνώριζαν ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας επιδεικνύει τέτοιο έργο σε καθημερινό επίπεδο».
Οι τίτλοι μάλιστα του video είναι στα αγγλικά, έτσι ώστε οι Τροϊκανοί να καταλαβαίνουν…


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GQUnNNXCsgA